loading...

صنعت

بازدید : 237
جمعه 10 مرداد 1399 زمان : 15:03


فیلتر شنی - قیمت فیلترشنی تحت فشار تصفیه آب

فیلترشنی (Sand filter) مخزن تحت فشار یا اتمسفریکی است که از فولاد ( گالوانیزه ) ، فایبر گلاس ( FRP ) و یا بتن ساخته شده و شامل بستری از شن و ماسه خالص با شکل تقریبی استوانه ای یا مربع میباشد. قیمت فیلتر شنی تحت فشار وابسته به برخی پارامترهاست که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت .



فیلتر شنی دستگاهی است كه با صاف نمودن (فیلتر اسیون) فیزیكی آب باعث حذف ذرات معلق موجود در آن نظیر گل، رنگ، مواد آلی، پلانكتون، باكتری‌ها و ذرات حاصل از خوردگی می‌شود .

در این سیستم ها ، آب حاوی ذرات معلق را از بستری از ذرات یك ماده كه می‌تواند شن و یا ذغال آنتراسیت (كربن اكتیو) باشد عبور می‌دهند .

در اثر عبور آب از خلل و فرج بین ذرات شن، مواد معلق آب گیر كرده و آب تقریباً عاری از مواد معلق، بدست می‌آید . البته جمع شدن ذرات معلق در خلل و فرج فیلتر، باعث افزایش افت فشار می‌گردد كه اگر این افت فشار از حد معینی تجاوز نماید، باید دستگاه را شستشو داد.

فیلترهای شنی را بر اساس نوع گردش آب به چهار دسته تقسیم بندی می کنند که رایج ترین آن در استخر ها ، فیلترشنی تحت فشار است.


گروه صنعتی فراب زیست فراز بزرگترین تولید کننده مخازن تحت فشار ایران بعد از شرکت ماشین سازی اراک با اجرای پروژه های وسیعی در سطح ایران آمادگی خود را بمنظور تولید انواع فیلتر شنی، تحت فشار، فیلترکربنی، فیلترکربن اکتیو، فیلترکربن فعال، فلیترهای شنی جداسازی جامدات از آب، فیلترکربنی جداسازی جامدات آب، فیلتر شنی گرانشی، فیلتر شنی بالارونده، فیلتر شنی آرام، فیلتر شنی سریع و .... اعلام می نماید.

انواع فیلترهای شنی تولیدی فراب زیست فراز

1. فیلترهای تحت فشار

2. فیلترهای سریع گرانشی

3. سند فیلترهای شن و ماسه بالا رونده

4. سند فیلترهای شن و ماسه آرام


فیلتر شنی چیست؟

فیلتر شنی بعنوان اولین مرحله تصفیه در سیستمهای تصفیه آب صنعتی جهت حذف ذرات معلق فیزیکی و بیولوژیکی موجود در آب تا قطر 50 ميكرون می باشد.

فیلتر كربنی معمولاً بعد از فیلترهای شنی در فرآيند تصفيه آب قرار می گيرد. این سیستم رایج ترین نوع فیلتر مورد استفاده برای استخر ها می باشد که با ایجاد سرعت مناسب برای فیلتراسیون، تصفیه ای ایده آل را فراهم می سازد.

در هنگام تصفیه، آب کثیف استخر از لوله ورودی وارد فیلتر میشود. فشار پمپ و نیروی جاذبه، آب را از درون شن به سمت پایین هدایت میکند و شن و ماسه های ریز هرگونه آشغال و مواد زائد را از آب استخر میگیرند. در پایین دستگاه نازل هایی با سوراخ های بسیار ریز وجود دارد که اجازه عبور شن و ماسه را نخواهند داد اما آب از داخل این نازل ها عبور می کند. در زیر مخزن ، آب تصفیه شده از لوله خروجی خارج می شود.

فیلترشنی تحت فشار در اشکال، سایزها و جنس های متفاوتی ساخته می شود که رایج ترین آن سیستم تصفیه آب عمودی با دو سر عدسی است.

قطر مخزن ، ضخامت بدنه ، ضخامت عدسی فوقانی و تحتانی فیلتر شنی تماما در استاندارد ASME مورد بررسی دقیق قرار گرفته اند.

عدسی هاي فوقاني و تحتاني فیلترشنی شرکت ناب زیست به روش DOUBLE-DISH ساخته شده كه پس از زنگ زدائي از داخل با دو لايه پوشش رنگ اپوكسي و از خارج با يك لايه ضدزنگ و دو لايه رنگ مخصوص رنگ آميزي ميگردد.

برای بالا بردن کیفیت فیلتراسیون و عمر فیلترهای تحت فشار میتوان قبل از رنگ زدن، فیلترها را از داخل سندبلاست نمود.

فیلترهای شنی تولیدی گروه صنعتی ناب مجهز به ديفيوزهاي گالوانيزه در قسمت فوقاني هستند که آب را برای تصفیه بهتر بر روی بستر شنی روی فیلتر پخش می کنند.

همچنین در پایین این فیلترها و زیر آخرین لایه از سیلیس درون آن، استرينرهاي برنجي (نازل های برنجی) جهت جمع آوري و عبور آب قرار دارند. در بازار فیلترهایی که از نازل های پلاستیکی استفاده میکنند نیز وجود دارد که این نازل ها کیفیت پایینی نسبت به نوع برنجی دارند و قیمت آن ها تا 100 برابر کمتر از نازل های برنجی میباشد .

فیلترشنی فلزی

به یاد داشته باشیم یکی از ارکان انتخاب فیلترشنی مناسب، داشتن نازل های برنجی است.


دانه بندی سیلیس یا شن درون فیلترهای شنی

درون فیلترشنی گروه صنعتی فراب زیست فراز چهار لایه مختلف از سیلیس با ضريب يكنواختي 35/1، با دانه بندي ریز از نوع سنگهاي مخصوص و درجه خلوص بالای 95% به شرح زیر وجود دارد.

1- سيليس سندفیلتر نمره يك از قطر 5/0 ميلي متر تا 5/1 ميلي متر.

2- سيليس سند فلیتر نمره دو از قطر 2 میلی متر تا 5/3 میلی متر.

3- سيليس فیلتر شنی نمره سه از قطر 4 میلی متر تا 8 میلی متر.

4- سيليس فیلترهای شنی نمره چهار از قطر 8 میلی متر تا 12 میلی متر.

ارتفاع کلیه سیلیس های ریخته شده درون فیلترشنی جمعاً يك متر می باشد که این عدد به ظرفیت فیلتر ربطی ندارد.

چون پس از آزمایشاتی که روی فیلترهای شنی انجام شده است این موضوع به اثبات رسیده که از یک ارتفاعی به بعد مواد بکار برده شده درفیلترها توانایی تصفیه بیشتر آب را ندارند و ماکزیمم ارتفاع 1.5 متر برآورد شده است و با در نظر گرفتن بستر فیلتر و پخش کننده آب ارتفاع فیلتر های شنی به 1.5 متر میرسد.

شن ها با دانه بندی ریزتر سطح بیشتری را فراهم میکنند و درنتیجه بیشتر آلودگی آب را میگیرند. اما به انرژی پمپاژ بیشتری برای انتقال سیال نیاز دارند.

در اکثر فیلترهای شنی تحت فشار از رنج دانه های 0.2 تا 1.2 میلی متر استفاده می شود.

ذرات بزرگتر از 100 میکرومتر تمایل به بستن منافذ فیلتراسیون دارند که دانه های بزرگتر ماسه می توانند بر این مشکل غلبه کنند. به همین دلیل عمق بستر شن حدودا 60سانتیمتر تا 1.5 متر بسته به کاربرد مختلف می باشد.


اصول کار فیلتر شنی کند

آب شیرین کثیف وآلوده از میان لایه هایی از شن و ماسه که دارای یه لایه نازک میکروارگانیسم است عبور میکند وآب هم از لحاظ فیزیکی و از لحاظ بیولوژیکی به مقدار زیادی تصفیه میشود.
فیلتراسیون به روش فیلتر شنی کند روشی میباشد که نیاز به فضای زیاد با تجهیزات کم میباشد.

محتوای مناسب شما : سختی گیر رزینی


اصول کار فیلتر شنی تند

فرایند فیلتر شنی سریع آب بر خلاف فیلتراسیون به روش فیلترهای شنی کند با عبور از میان لایه های شنی فقط از لحاظ فیزیکی فیلتر میشود و هیچ دخالتی از لحاظ بیولوژیکی و شیمیایی بر روی آب انجام نمیشود.
به هیچ وجه برای فیلتراسیون آب آشامیدنی صرفا از روش فیلتر شنی سریع استفاده نمیشود.
در فیلتراسیون به روش فیلتر شنی سریع از پیش تصفیه و کلر زنی و گند زدایی نهایی استفاده میشود.
تفاوت فیلترهای شنی تند و کند

فیلترهای شنی تند در مقایسه فیلتر شنی کند به محیط و فضای کمتری نیاز دارد. در سیستم تند سرعت انجام فیلتراسیون بسیار بیشتر از فیلتر شنی کند میباشد. هزینه تعمیر و نگهداری فیلترهای تند در مقایسه با فیلترهای کند بسیار بالاتر میباشد.


طراحی فیلتر شنی

طراحی فیلترشنی باید به نحوی باشد که باید با حداکثر سرعت جریان 10 gpm/ft2 کار کنند.

با استفاده از توان مورد نیاز و حداکثر دبی، مساحت سطح لازم را می توان محاسبه کرد.

نکته نهایی طراحی این است که مطمئن باشید مایع به درستی در بستر جریان دارد و هیچ مقدار از مایع توسط شن و ماسه از مسیر جریان منحرف نمی شود.

طراحی فیلتر شنی سریع تحت فشار

دانه های ماسه و شن کوچکتر سطح بیشتری را فراهم می کنند و بنابراین نیاز بیشتری به شدت آب ورودی دارند بنابر این به انرژی پمپاژ بیشتر برای انتقال مایعات در بستر شنی نیاز دارد. یکی از استاندارد ها این است که اکثر فیلتر شنی ها با فشار بالا، از دانه ها در محدوده 0.6 تا 1.2 میلی متر استفاده می کنند ، اگر چه برای کاربردهای تخصصی اندازه های دیگری نیز ممکن است مشخص شود.

ذرات بزرگتر از 100 میکرومتر تمایل دارند که منافذ بستر را مسدود کرده و آن را به یک فیلتر سطحی تبدیل کنند که به سرعت کور شده و جریان آن قطع می گردد.

برای غلبه بر این مشکل از دانه های بزرگتر شن و ماسه استفاده می شود ، اما در صورت وجود مقادیر قابل توجهی مواد جامد بزرگ در بستر ، باید با فرآیندی مانند آپ استریم یا فشار رو به بالا این کور شدگی را برطرف نمود.

عمق بستر شن و ماسه توصیه می شود بدون توجه به نوع کاربرد در حدود 0.6 الی 1.8 متر (2-6 فوت) باشد. این مورد به حداکثر توان مورد نیاز دستگاه مرتبط می باشد. آیین نامه در مورد طراحی فیلترهای سریع بستر شن و ماسه نشان می دهد که آنها باید با حداکثر سرعت 9 متر مکعب در مترمربع در ساعت (220 آمپر در گالن / فوت 2 در ساعت) کار کنند .

با استفاده از توان مورد نیاز و حداکثر سرعت جریان ، ظرفیت فیلتر شنی طراحی می گردد.

نکته اصلی طراحی فیلتر شنی این است که اطمینان حاصل کنید که سیال به درستی در بستر توزیع شده و مسیرهای خروجی برای مایع وجود نداشته باشد که ماسه ها در آن شسته شوند و عملکرد فیلتر مختل شود.

فیلتر شنی سریع معمولاً با فشار کاری 2 تا 5 بار (28 تا 70 PSI) عمل می کنند. افت فشار در بستر شن و ماسه تمیز معمولاً بسیار کم است. با تشکیل مواد جامد روی بستر ، این افت فشار اتفاق خواهد افتاد.

این نوع فیلترها ذرات را به اندازه های بسیار کوچک ضبط و احاطه می کند و دارای اندازه قطع واقعی نیست که ذرات همیشه از آن عبور می کنند. منحنی برای راندمان کار و اندازه ذرات فیلتر ، یک منحنی یو شکل می باشد که رابطه بین اندازه ذرات و قدرت جذب ذرات توسط فیلتر را نشان می دهد.

تشکیل ذرات جامد در بستر علت افت فشار و سرعت جریان در فیلتر های شنی می باشد. برای بستر تغذیه شده هنگام فشار ثابت ، سرعت جریان کاهش پیدا می کند. هنگامی که در فیلتر افت فشار یا کاهش سرعت جریان در حد غیرقابل قبول باشد، فیلتر دیگر به طور موثری کار نخواهد کرد ، بستر برای شستن ذرات جمع شده شستشو داده می شود یا به عبارتی باید بکواش صورت گیرد. این مورد هنگامی صورت می گیرد که افت فشار در حد 0.5 بار باشد.

جریان شستشوی معکوس از طریق پمپ ها از بستر وارد فیلتر می شود تا حدی که 30 درصد دانه های شن و ماسه شروع به مخلوط شدن نمایند. مواد جامد ایجاد شده در عملیات بکواش شست و شو شده و از طریق منهول موجود در پایین به بیرون هدایت می شوند. جریان سیال مورد نیاز برای بکواش بستر معمولاً 3 تا 10 متر مکعب در ساعت است اما مدت طولانی (چند دقیقه) اجرا نمی شود. در فرآیند شستشو مجدد مقادیر کمی ماسه از بین می رود و ممکن است بستر به صورت دوره ای نیاز به بهسازی داشته باشد.


طراحی فیلتر شنی آهسته

همانطور که از عنوان پیداست ، سرعت تصفیه در فیلتر شنی کند تغییر می کند ، اما بزرگترین تفاوت بین سیستم های آهسته و سریع ، این است که لایه بالایی بستر شنی از نظر بیولوژیکی فعال است ، زیرا در اینجا مباحث میکروبی مد نظر قرار دارد. عمق توصیه شده و معمول در فیلتر شنی آهسته 0.9 تا 1.5 متر است. لایه میکروبی در طی 10-20 روز از شروع عملیات تشکیل می شود.

در طی فرآیند فیلتراسیون، آب خام می تواند از طریق محیط متخلخل شن و ماسه نفوذ کند و مواد آلی ، باکتری ها ، ویروس ها و کیست هایی مانند Giardia و Cryptosporidium را متوقف و به دام بیندازد.

روش احیاء فیلترهای شنی کند ، خراش دادن نامیده می شود و برای از بین بردن ذرات خشک شده روی فیلتر بصورت مکانیکی استفاده می شود. با این حال ، بسته به سیستم نوعی ، این روند می تواند در زیر آب انجام شود. یکی دیگر از عوامل محدود کننده آب فیلتر شده ، کدورت است که برای فیلترهای شنی آهسته ، به 10 NTU (واحدهای کدورت نفومتریک) محدود شده است.

فیلترهای شنی کند گزینه مناسبی برای عملیات با بودجه مالی محدود هست زیرا این روش تصفیه از هیچ ماده شیمیایی استفاده نمی کند و به تجهیزات مکانیکی کمی احتیاج دارد. با این حال ، به دلیل رشد مداوم جمعیت در جوامع ، فیلترهای شنی آهسته در حال جایگزینی برای فیلترهای شنی تند هستند که بیشتر به دلیل طول دوره سرویس آن است.

بکواش فیلتر شنی

هنگامی که شستشو انجام شد پس از مدتی کثیفی جمع شده در شن ها، اجازه عبور آب کمتری را می دهد. این در حالی است که مواد زائد موجود در فیلتر بجای می مانند، که باید از آن خارج شوند. حال زمان back wash فیلترهای شنی است.

وقتی فیلتر شنی مقدار زیادی از خاک را انباشته می کند فشار افت کرده و آب نمی تواند آزادانه از فیلتر خارج شود. back wash آب را به عقب می فرستد تا از طریق فیلتر گرد و خاک به دام افتاده بیرون رود. پس از بکواش ، افزایش فشار برگشت به استخر کاملا مشخص است و اگر گیج فشار روی فیلتر نصب شده باشد، مشاهده می شود که فشار بیش از 0.5 bar بهبود می یابد.

فیلترشنی چگونه بکواش می شود ؟

back wash یا همان پس شویی در فیلتر شنی به سادگی و از طریق برگشت جریان آب استخر صورت می گیرد. بدین صورت که با عبور بالعکس جریان از پایین به سمت بالا ، مواد زائدی که در بین شن های فیلتر، گیر کرده است به فاضلاب انتقال می یابد.

برای پس شویی باید پمپ را خاموش کرد و شیرِ فیلتر را در حالت "back wash" قرار داد و سپس پمپ را دوباره روشن کرد.

معمولا پس شویی در استخرها 2 تا 3 دقیقه به طول می انجامد. پس از پایان بکواش پمپ را خاموش کرد و شیر را درحالت "close" قرار داد، سپس پمپ را 30 تا 60 ثانیه روشن کرد تا مطمئن شوید که تمام آب کثیف در پس شویی به فاضلاب رفته و وارد استخر نمی گردد.

پمپ را برای آخرین بار متوقف کرده و شیر را در حالت "Filter" قرار می دهیم. حال پمپ را روشن کرده و فیلتر دوباره به تصفیه کردن آب استخر مشغول می شود.

گیج فشار در ورودی و خروجی به اپراتور استخر می فهماند که مسیر عبور آب در فیلتر شنی در حال بسته شدن میباشد.

اگر گیج، فشار خیلی بیشتری را در ورودی نسبت به خروجی نشان دهد اپراتور متوجه میشود که آشغال زیادی در بین شن ها جمع شده.

این به معنی این است که هم اکنون زمان "بک واش" فیلتر است. برای "بکواش" اپراتور، شیرها را برای تغییر مسیر آب تنظیم میکند، لوله برگشت به استخر را میبندد و لوله خروجی را باز میکند که آب وارد سیستم فاضلاب شود.


جنس بدنه فیلترهای شنی

گالوانیزه یا فیلتر شنی فلزی

فیلتری که در ساخت بدنه از فلز استفاده شده است اعم از گالوانیزه ، استیل 304 و یا حتی استیل 316 به ابن نوع فیلترهای شنی ، فیلتر شنی فلزی اطلاق می شود.

FRP یا فیلتر شنی فایبرگلاس

صافی شنی که در ساخت بدنه آن از کامپوزیت تحت فشار استفاده شده است اعم از فیلتر شنی فایبرگلاس یا FRP

فیلتر شنی بتنی

فیلتری که در ساخت بدنه دستگاه از بتن استفاده شده است به این نوع فیلتر شنی ، فیلتر شنی بتنی گفته می شود و در برای حجم های بسیار بالا از این نوع دستگاه های تصفیه آب استفاده می شود.


فیلتر شنی - قیمت فیلترشنی تحت فشار تصفیه آب

فیلترشنی (Sand filter) مخزن تحت فشار یا اتمسفریکی است که از فولاد ( گالوانیزه ) ، فایبر گلاس ( FRP ) و یا بتن ساخته شده و شامل بستری از شن و ماسه خالص با شکل تقریبی استوانه ای یا مربع میباشد. قیمت فیلتر شنی تحت فشار وابسته به برخی پارامترهاست که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت .



فیلتر شنی دستگاهی است كه با صاف نمودن (فیلتر اسیون) فیزیكی آب باعث حذف ذرات معلق موجود در آن نظیر گل، رنگ، مواد آلی، پلانكتون، باكتری‌ها و ذرات حاصل از خوردگی می‌شود .

در این سیستم ها ، آب حاوی ذرات معلق را از بستری از ذرات یك ماده كه می‌تواند شن و یا ذغال آنتراسیت (كربن اكتیو) باشد عبور می‌دهند .

در اثر عبور آب از خلل و فرج بین ذرات شن، مواد معلق آب گیر كرده و آب تقریباً عاری از مواد معلق، بدست می‌آید . البته جمع شدن ذرات معلق در خلل و فرج فیلتر، باعث افزایش افت فشار می‌گردد كه اگر این افت فشار از حد معینی تجاوز نماید، باید دستگاه را شستشو داد.

فیلترهای شنی را بر اساس نوع گردش آب به چهار دسته تقسیم بندی می کنند که رایج ترین آن در استخر ها ، فیلترشنی تحت فشار است.


گروه صنعتی فراب زیست فراز بزرگترین تولید کننده مخازن تحت فشار ایران بعد از شرکت ماشین سازی اراک با اجرای پروژه های وسیعی در سطح ایران آمادگی خود را بمنظور تولید انواع فیلتر شنی، تحت فشار، فیلترکربنی، فیلترکربن اکتیو، فیلترکربن فعال، فلیترهای شنی جداسازی جامدات از آب، فیلترکربنی جداسازی جامدات آب، فیلتر شنی گرانشی، فیلتر شنی بالارونده، فیلتر شنی آرام، فیلتر شنی سریع و .... اعلام می نماید.

انواع فیلترهای شنی تولیدی فراب زیست فراز

1. فیلترهای تحت فشار

2. فیلترهای سریع گرانشی

3. سند فیلترهای شن و ماسه بالا رونده

4. سند فیلترهای شن و ماسه آرام


فیلتر شنی چیست؟

فیلتر شنی بعنوان اولین مرحله تصفیه در سیستمهای تصفیه آب صنعتی جهت حذف ذرات معلق فیزیکی و بیولوژیکی موجود در آب تا قطر 50 ميكرون می باشد.

فیلتر كربنی معمولاً بعد از فیلترهای شنی در فرآيند تصفيه آب قرار می گيرد. این سیستم رایج ترین نوع فیلتر مورد استفاده برای استخر ها می باشد که با ایجاد سرعت مناسب برای فیلتراسیون، تصفیه ای ایده آل را فراهم می سازد.

در هنگام تصفیه، آب کثیف استخر از لوله ورودی وارد فیلتر میشود. فشار پمپ و نیروی جاذبه، آب را از درون شن به سمت پایین هدایت میکند و شن و ماسه های ریز هرگونه آشغال و مواد زائد را از آب استخر میگیرند. در پایین دستگاه نازل هایی با سوراخ های بسیار ریز وجود دارد که اجازه عبور شن و ماسه را نخواهند داد اما آب از داخل این نازل ها عبور می کند. در زیر مخزن ، آب تصفیه شده از لوله خروجی خارج می شود.

فیلترشنی تحت فشار در اشکال، سایزها و جنس های متفاوتی ساخته می شود که رایج ترین آن سیستم تصفیه آب عمودی با دو سر عدسی است.

قطر مخزن ، ضخامت بدنه ، ضخامت عدسی فوقانی و تحتانی فیلتر شنی تماما در استاندارد ASME مورد بررسی دقیق قرار گرفته اند.

عدسی هاي فوقاني و تحتاني فیلترشنی شرکت ناب زیست به روش DOUBLE-DISH ساخته شده كه پس از زنگ زدائي از داخل با دو لايه پوشش رنگ اپوكسي و از خارج با يك لايه ضدزنگ و دو لايه رنگ مخصوص رنگ آميزي ميگردد.

برای بالا بردن کیفیت فیلتراسیون و عمر فیلترهای تحت فشار میتوان قبل از رنگ زدن، فیلترها را از داخل سندبلاست نمود.

فیلترهای شنی تولیدی گروه صنعتی ناب مجهز به ديفيوزهاي گالوانيزه در قسمت فوقاني هستند که آب را برای تصفیه بهتر بر روی بستر شنی روی فیلتر پخش می کنند.

همچنین در پایین این فیلترها و زیر آخرین لایه از سیلیس درون آن، استرينرهاي برنجي (نازل های برنجی) جهت جمع آوري و عبور آب قرار دارند. در بازار فیلترهایی که از نازل های پلاستیکی استفاده میکنند نیز وجود دارد که این نازل ها کیفیت پایینی نسبت به نوع برنجی دارند و قیمت آن ها تا 100 برابر کمتر از نازل های برنجی میباشد .

فیلترشنی فلزی

به یاد داشته باشیم یکی از ارکان انتخاب فیلترشنی مناسب، داشتن نازل های برنجی است.


دانه بندی سیلیس یا شن درون فیلترهای شنی

درون فیلترشنی گروه صنعتی فراب زیست فراز چهار لایه مختلف از سیلیس با ضريب يكنواختي 35/1، با دانه بندي ریز از نوع سنگهاي مخصوص و درجه خلوص بالای 95% به شرح زیر وجود دارد.

1- سيليس سندفیلتر نمره يك از قطر 5/0 ميلي متر تا 5/1 ميلي متر.

2- سيليس سند فلیتر نمره دو از قطر 2 میلی متر تا 5/3 میلی متر.

3- سيليس فیلتر شنی نمره سه از قطر 4 میلی متر تا 8 میلی متر.

4- سيليس فیلترهای شنی نمره چهار از قطر 8 میلی متر تا 12 میلی متر.

ارتفاع کلیه سیلیس های ریخته شده درون فیلترشنی جمعاً يك متر می باشد که این عدد به ظرفیت فیلتر ربطی ندارد.

چون پس از آزمایشاتی که روی فیلترهای شنی انجام شده است این موضوع به اثبات رسیده که از یک ارتفاعی به بعد مواد بکار برده شده درفیلترها توانایی تصفیه بیشتر آب را ندارند و ماکزیمم ارتفاع 1.5 متر برآورد شده است و با در نظر گرفتن بستر فیلتر و پخش کننده آب ارتفاع فیلتر های شنی به 1.5 متر میرسد.

شن ها با دانه بندی ریزتر سطح بیشتری را فراهم میکنند و درنتیجه بیشتر آلودگی آب را میگیرند. اما به انرژی پمپاژ بیشتری برای انتقال سیال نیاز دارند.

در اکثر فیلترهای شنی تحت فشار از رنج دانه های 0.2 تا 1.2 میلی متر استفاده می شود.

ذرات بزرگتر از 100 میکرومتر تمایل به بستن منافذ فیلتراسیون دارند که دانه های بزرگتر ماسه می توانند بر این مشکل غلبه کنند. به همین دلیل عمق بستر شن حدودا 60سانتیمتر تا 1.5 متر بسته به کاربرد مختلف می باشد.


اصول کار فیلتر شنی کند

آب شیرین کثیف وآلوده از میان لایه هایی از شن و ماسه که دارای یه لایه نازک میکروارگانیسم است عبور میکند وآب هم از لحاظ فیزیکی و از لحاظ بیولوژیکی به مقدار زیادی تصفیه میشود.
فیلتراسیون به روش فیلتر شنی کند روشی میباشد که نیاز به فضای زیاد با تجهیزات کم میباشد.

محتوای مناسب شما : سختی گیر رزینی


اصول کار فیلتر شنی تند

فرایند فیلتر شنی سریع آب بر خلاف فیلتراسیون به روش فیلترهای شنی کند با عبور از میان لایه های شنی فقط از لحاظ فیزیکی فیلتر میشود و هیچ دخالتی از لحاظ بیولوژیکی و شیمیایی بر روی آب انجام نمیشود.
به هیچ وجه برای فیلتراسیون آب آشامیدنی صرفا از روش فیلتر شنی سریع استفاده نمیشود.
در فیلتراسیون به روش فیلتر شنی سریع از پیش تصفیه و کلر زنی و گند زدایی نهایی استفاده میشود.
تفاوت فیلترهای شنی تند و کند

فیلترهای شنی تند در مقایسه فیلتر شنی کند به محیط و فضای کمتری نیاز دارد. در سیستم تند سرعت انجام فیلتراسیون بسیار بیشتر از فیلتر شنی کند میباشد. هزینه تعمیر و نگهداری فیلترهای تند در مقایسه با فیلترهای کند بسیار بالاتر میباشد.


طراحی فیلتر شنی

طراحی فیلترشنی باید به نحوی باشد که باید با حداکثر سرعت جریان 10 gpm/ft2 کار کنند.

با استفاده از توان مورد نیاز و حداکثر دبی، مساحت سطح لازم را می توان محاسبه کرد.

نکته نهایی طراحی این است که مطمئن باشید مایع به درستی در بستر جریان دارد و هیچ مقدار از مایع توسط شن و ماسه از مسیر جریان منحرف نمی شود.

طراحی فیلتر شنی سریع تحت فشار

دانه های ماسه و شن کوچکتر سطح بیشتری را فراهم می کنند و بنابراین نیاز بیشتری به شدت آب ورودی دارند بنابر این به انرژی پمپاژ بیشتر برای انتقال مایعات در بستر شنی نیاز دارد. یکی از استاندارد ها این است که اکثر فیلتر شنی ها با فشار بالا، از دانه ها در محدوده 0.6 تا 1.2 میلی متر استفاده می کنند ، اگر چه برای کاربردهای تخصصی اندازه های دیگری نیز ممکن است مشخص شود.

ذرات بزرگتر از 100 میکرومتر تمایل دارند که منافذ بستر را مسدود کرده و آن را به یک فیلتر سطحی تبدیل کنند که به سرعت کور شده و جریان آن قطع می گردد.

برای غلبه بر این مشکل از دانه های بزرگتر شن و ماسه استفاده می شود ، اما در صورت وجود مقادیر قابل توجهی مواد جامد بزرگ در بستر ، باید با فرآیندی مانند آپ استریم یا فشار رو به بالا این کور شدگی را برطرف نمود.

عمق بستر شن و ماسه توصیه می شود بدون توجه به نوع کاربرد در حدود 0.6 الی 1.8 متر (2-6 فوت) باشد. این مورد به حداکثر توان مورد نیاز دستگاه مرتبط می باشد. آیین نامه در مورد طراحی فیلترهای سریع بستر شن و ماسه نشان می دهد که آنها باید با حداکثر سرعت 9 متر مکعب در مترمربع در ساعت (220 آمپر در گالن / فوت 2 در ساعت) کار کنند .

با استفاده از توان مورد نیاز و حداکثر سرعت جریان ، ظرفیت فیلتر شنی طراحی می گردد.

نکته اصلی طراحی فیلتر شنی این است که اطمینان حاصل کنید که سیال به درستی در بستر توزیع شده و مسیرهای خروجی برای مایع وجود نداشته باشد که ماسه ها در آن شسته شوند و عملکرد فیلتر مختل شود.

فیلتر شنی سریع معمولاً با فشار کاری 2 تا 5 بار (28 تا 70 PSI) عمل می کنند. افت فشار در بستر شن و ماسه تمیز معمولاً بسیار کم است. با تشکیل مواد جامد روی بستر ، این افت فشار اتفاق خواهد افتاد.

این نوع فیلترها ذرات را به اندازه های بسیار کوچک ضبط و احاطه می کند و دارای اندازه قطع واقعی نیست که ذرات همیشه از آن عبور می کنند. منحنی برای راندمان کار و اندازه ذرات فیلتر ، یک منحنی یو شکل می باشد که رابطه بین اندازه ذرات و قدرت جذب ذرات توسط فیلتر را نشان می دهد.

تشکیل ذرات جامد در بستر علت افت فشار و سرعت جریان در فیلتر های شنی می باشد. برای بستر تغذیه شده هنگام فشار ثابت ، سرعت جریان کاهش پیدا می کند. هنگامی که در فیلتر افت فشار یا کاهش سرعت جریان در حد غیرقابل قبول باشد، فیلتر دیگر به طور موثری کار نخواهد کرد ، بستر برای شستن ذرات جمع شده شستشو داده می شود یا به عبارتی باید بکواش صورت گیرد. این مورد هنگامی صورت می گیرد که افت فشار در حد 0.5 بار باشد.

جریان شستشوی معکوس از طریق پمپ ها از بستر وارد فیلتر می شود تا حدی که 30 درصد دانه های شن و ماسه شروع به مخلوط شدن نمایند. مواد جامد ایجاد شده در عملیات بکواش شست و شو شده و از طریق منهول موجود در پایین به بیرون هدایت می شوند. جریان سیال مورد نیاز برای بکواش بستر معمولاً 3 تا 10 متر مکعب در ساعت است اما مدت طولانی (چند دقیقه) اجرا نمی شود. در فرآیند شستشو مجدد مقادیر کمی ماسه از بین می رود و ممکن است بستر به صورت دوره ای نیاز به بهسازی داشته باشد.


طراحی فیلتر شنی آهسته

همانطور که از عنوان پیداست ، سرعت تصفیه در فیلتر شنی کند تغییر می کند ، اما بزرگترین تفاوت بین سیستم های آهسته و سریع ، این است که لایه بالایی بستر شنی از نظر بیولوژیکی فعال است ، زیرا در اینجا مباحث میکروبی مد نظر قرار دارد. عمق توصیه شده و معمول در فیلتر شنی آهسته 0.9 تا 1.5 متر است. لایه میکروبی در طی 10-20 روز از شروع عملیات تشکیل می شود.

در طی فرآیند فیلتراسیون، آب خام می تواند از طریق محیط متخلخل شن و ماسه نفوذ کند و مواد آلی ، باکتری ها ، ویروس ها و کیست هایی مانند Giardia و Cryptosporidium را متوقف و به دام بیندازد.

روش احیاء فیلترهای شنی کند ، خراش دادن نامیده می شود و برای از بین بردن ذرات خشک شده روی فیلتر بصورت مکانیکی استفاده می شود. با این حال ، بسته به سیستم نوعی ، این روند می تواند در زیر آب انجام شود. یکی دیگر از عوامل محدود کننده آب فیلتر شده ، کدورت است که برای فیلترهای شنی آهسته ، به 10 NTU (واحدهای کدورت نفومتریک) محدود شده است.

فیلترهای شنی کند گزینه مناسبی برای عملیات با بودجه مالی محدود هست زیرا این روش تصفیه از هیچ ماده شیمیایی استفاده نمی کند و به تجهیزات مکانیکی کمی احتیاج دارد. با این حال ، به دلیل رشد مداوم جمعیت در جوامع ، فیلترهای شنی آهسته در حال جایگزینی برای فیلترهای شنی تند هستند که بیشتر به دلیل طول دوره سرویس آن است.

بکواش فیلتر شنی

هنگامی که شستشو انجام شد پس از مدتی کثیفی جمع شده در شن ها، اجازه عبور آب کمتری را می دهد. این در حالی است که مواد زائد موجود در فیلتر بجای می مانند، که باید از آن خارج شوند. حال زمان back wash فیلترهای شنی است.

وقتی فیلتر شنی مقدار زیادی از خاک را انباشته می کند فشار افت کرده و آب نمی تواند آزادانه از فیلتر خارج شود. back wash آب را به عقب می فرستد تا از طریق فیلتر گرد و خاک به دام افتاده بیرون رود. پس از بکواش ، افزایش فشار برگشت به استخر کاملا مشخص است و اگر گیج فشار روی فیلتر نصب شده باشد، مشاهده می شود که فشار بیش از 0.5 bar بهبود می یابد.

فیلترشنی چگونه بکواش می شود ؟

back wash یا همان پس شویی در فیلتر شنی به سادگی و از طریق برگشت جریان آب استخر صورت می گیرد. بدین صورت که با عبور بالعکس جریان از پایین به سمت بالا ، مواد زائدی که در بین شن های فیلتر، گیر کرده است به فاضلاب انتقال می یابد.

برای پس شویی باید پمپ را خاموش کرد و شیرِ فیلتر را در حالت "back wash" قرار داد و سپس پمپ را دوباره روشن کرد.

معمولا پس شویی در استخرها 2 تا 3 دقیقه به طول می انجامد. پس از پایان بکواش پمپ را خاموش کرد و شیر را درحالت "close" قرار داد، سپس پمپ را 30 تا 60 ثانیه روشن کرد تا مطمئن شوید که تمام آب کثیف در پس شویی به فاضلاب رفته و وارد استخر نمی گردد.

پمپ را برای آخرین بار متوقف کرده و شیر را در حالت "Filter" قرار می دهیم. حال پمپ را روشن کرده و فیلتر دوباره به تصفیه کردن آب استخر مشغول می شود.

گیج فشار در ورودی و خروجی به اپراتور استخر می فهماند که مسیر عبور آب در فیلتر شنی در حال بسته شدن میباشد.

اگر گیج، فشار خیلی بیشتری را در ورودی نسبت به خروجی نشان دهد اپراتور متوجه میشود که آشغال زیادی در بین شن ها جمع شده.

این به معنی این است که هم اکنون زمان "بک واش" فیلتر است. برای "بکواش" اپراتور، شیرها را برای تغییر مسیر آب تنظیم میکند، لوله برگشت به استخر را میبندد و لوله خروجی را باز میکند که آب وارد سیستم فاضلاب شود.


جنس بدنه فیلترهای شنی

گالوانیزه یا فیلتر شنی فلزی

فیلتری که در ساخت بدنه از فلز استفاده شده است اعم از گالوانیزه ، استیل 304 و یا حتی استیل 316 به ابن نوع فیلترهای شنی ، فیلتر شنی فلزی اطلاق می شود.

FRP یا فیلتر شنی فایبرگلاس

صافی شنی که در ساخت بدنه آن از کامپوزیت تحت فشار استفاده شده است اعم از فیلتر شنی فایبرگلاس یا FRP

فیلتر شنی بتنی

فیلتری که در ساخت بدنه دستگاه از بتن استفاده شده است به این نوع فیلتر شنی ، فیلتر شنی بتنی گفته می شود و در برای حجم های بسیار بالا از این نوع دستگاه های تصفیه آب استفاده می شود.

نظرات این مطلب

تعداد صفحات : 0

درباره ما
موضوعات
لینک دوستان
آمار سایت
  • کل مطالب : 11
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 8
  • بازدید کننده امروز : 1
  • باردید دیروز : 0
  • بازدید کننده دیروز : 0
  • گوگل امروز : 1
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 9
  • بازدید ماه : 20
  • بازدید سال : 55
  • بازدید کلی : 4139
  • <
    پیوندهای روزانه
    آرشیو
    اطلاعات کاربری
    نام کاربری :
    رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    کدهای اختصاصی